nieuws

30 nov 2009, 08:08

Groningse steenmarter zorgt voor bijtende discussie

Het weblog van Robert Prummel van de Stadspartij over de komst van een steenmarter in Groningen heeft behoorlijk wat reacties veroorzaakt op internet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Prummel schreef:

"

De Groninger binnenstad heeft er en bewoner bij, misschien zijn het er meerdere... Dat is onzeker want de nieuwkomer heeft nagelaten zich bij het Prefectenhof in te schrijven. Maar geen nood! Binnenkort kunnen steeds meer bewoners van de stad met de nieuwkomer kennismaken.

Het is de gevreesde Steenmarter. Het dier werd door de gehele Gemeenteraad minus de Stadspartij op de doelsoortenlijst gezet en daar heeft het diertje meteen gehoor aan gegeven.

Aan de Radesingel is een eerste auto vernield door dit beest dat dol op dergelijke kabels is. De dieren voelen zich thuis in de villa's aan de waterkant. Maar het zal er niet bij blijven! Overal in de stad zullen de auto's en misschien ook de remkabels van de fietsen er aan moeten geloven... Mensen zullen voedselverstopplaatsen vol rottende duivenvleugels in hun dubbele wanden ontdekken.

Onze huisdieren, met name onze katten, zijn hun leven straks niet langer zeker. De marter is een fors en gevaarlijk roofdier dan katten doodt en opeet.

O wat hebben we toch een verstandig doelsoortenbeleid vastgesteld...
Voor klachten moet u zich maar tot de Gemeenteraad wenden! Grote Markt 1 in Groningen. Vergeet niet om de rekening mee te sturen.

Robert Prummel
Stadspartij

 www.dsg.nl

 En de reacties waren als volgt: