nieuws

20 apr 2009, 08:08

Steeds meer vaste deelnemers Groninger LenteKriebels

LenteKriebels is de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak in Groningen. Tot en met 29 april steken rond de 3.000 mensen de handen uit de mouw om in groepen zwerfvuil, snoeiafval en drijfvuil in hun omgeving op te ruimen. Elk jaar wordt de groep vaste deelnemers groter. Milieuwethouder Jannie Visscher bezocht zaterdag 18 en bezoekt woensdag 22 april groepen die al meerdere jaren meedoen aan LenteKriebels. De in totaal 111 acties van LenteKriebels dragen bij aan de campagne Groningen, duurzaamste stad en energieneutraal 2025 van het Groninger Stadsbestuur, omdat ze zorgen voor een schone en leefbare stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag gingen bewoners in de Celebestraat met de MilieuStewards hun buurt aanpakken. Ook de bewoners aan de Fongersplaats startten hun actie om hun buurt weer schoon en netjes te krijgen. Bijzonder aan deze twee groepen is dat ze al voor de vierde keer meedoen.

Op woensdag 22 april zijn het de senioren die wonen in de flats Aalscholver, Witte Reiger en De Meerkoet aan de Siersteenlaan die hun buurt gaan oppoetsen. De senioren beginnen al vroeg hun opruimwerk. ’s Middags gaan de deelnemers van de Stichting De Straatmadelief aan de Bornholmstraat de tippelzone schoonmaken. Onderdeel van hun LenteKriebelactie is dat ze ook kleurrijke bloemetjes poten.