nieuws

03 mrt 2003, 00:12

Steeds meer oppositie tegen nieuw Stationsplein Groningen

De plannen voor een nieuw Stationsplein in Groningen krijgen steeds meer oppositie. Nadat eerder al de Groningen City Club liet weten niets in het plan te zien laat nu ook de Bond Heemschut weten dat wat haar betreft de plannen naar de prullenbank kunnen, zo meldt vandaag het Dagblad van het Noorden. Volgens de critici krijgt Groningen straks een kale vlakte in plaats van een gezellig Stationsplein.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in het Dagblad van het Noorden van vandaag krijgt der Groningen City Club bijval in haar kritiek op de plannen voor een nieuw Stationsplein in 2005. Volgens de GCC en de ‘Vrienden van de stad Groningen’ moet fietsenkelder niet overdekt moet worden. Het uitzicht op het station en de vrees voor zwerfvuil, overlast en criminaliteit zijn daarvoor de argumenten.
De Bond Heemschut laat nu weten wel blij te zijn dat het Hoofdstation beter zichtbaar wordt, maar vindt dat het dak van de ondergrondse fietsenstalling het monumentale gebouw toch aantast. "De trap voor de hoofdingang is straks vrijwel onzichtbaar. Ook daardoor zal de hoofdentree haar functie verliezen. Veel mensen maken nu al liever gebruik van de oostelijke ingangen van het station. Dat worden er door de verplaatsing van het busstation alleen maar meer." (www.dvhn.nl)