nieuws

01 aug 2002, 00:12

Steeds meer Groningse mannen laten borsthaar weghalen

De kale mannenborst wint terrein. Het voorheen zo mannelijke borsthaar maakt plaats voor de kale vlakte. Steeds meer mannen melden zich bij ontharingscentra om zich door middel van een laserbehandeling te laten ontdoen van de in lange jaren opgebouwde hoeveelheid haren op de borst. Maar ook haren op buik, schouders en rug lijken passé.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Er zijn inderdaad steeds meer mannen die zich laten ontharen”, geeft algemeen directeur Erwin Kettman van Laser Aesthetic toe. Zijn bedrijf behandelt mensen in privéklinieken met lasertechniek om haargroei op gewenste plekken een halt toe te roepen of juist te stimuleren.
Volgens Kettman is er sprake van een verschuiving. “Mannen zijn tegenwoordig echt vertegenwoordigd in ons klantenbestand”, aldus de algemeen directeur. Hij schat dat een jaar geleden vijftien op de honderd ontharingsklanten man was, nu is dat aandeel gestegen tot veertig procent.
Maar niet elke man is uitverkoren om op stranden te flaneren met zijn gladde borst, buik en rug. “De haren moeten wel voldoende gepigmenteerd zijn”, verklaart Kettman. De huid mag daarentegen ook weer niet te veel pigment bevatten. Even snel in de zomer onder de laser stappen is er dus niet bij. “Sowieso mogen onze klanten zes weken vóór en tot twee weken na de behandeling niet met het bestraalde lichaamsdeel in de zon.” Wie er dus deze zomer nog hip bij wil lopen, is mooi te laat.
Een behandeling bestaat uit gemiddeld zes lasersessies, die om de tien weken plaatsvinden. Maar dan is de haargroei op de bestraalde plek ook nagenoeg uitgeroeid. “Tot 90% van de haren blijft dan definitief weg”, vertelt Kettman. “En wat dan nog wel aangroeit is stukken zwakker en dunner.”
Jeffrey Weller