nieuws

13 jun 2011, 09:09

Steeds meer brutale diefstallen van sieraden in Groningen

De politie krijgt de laatste tijd steeds vaker meldingen van brutale sieradendiefstallen gepleegd door Oost-Europeanen. Vrijdagmiddag zat een 70-jarige dame uit Groningen op de Kornalijnlaan bij de halte op haar bus te wachten. Daar werd zij aangesproken door een Roemeense vrouw die haar een aantal gouden sieraden toonde. De vrouw schoof ongevraagd ringen om de vingers en hing kettingen om de hals van de Groningse. Toen deze

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

aangaf daar niet van gediend te zijn verwijderde de Roemeense de sieraden en ging er vandoor. De 70-jarige vrouw ontdekte op dat moment dat ook haar eigen gouden ketting was gestolen.

De kwieke dame ging achter de brutale dief aan en vroeg haar ketting terug. Deze werd terug gegeven. De vrouw heeft aangifte gedaan.


Op de Korreweg werd vrijdagmiddag een 30-jarige man uit Middelstum eveneens slachtoffer van een brutale diefstal. Hij werd aangesproken door een man en vrouw in een zilverkleurige BMW met een Duits kenteken. De bestuurder van de BMW bood de man gouden sieraden in ruil voor benzine. De inwoner van Middelstum ging hier niet op in.

Terwijl de vrouw hem afleidde zag de bestuurder kans de gouden ketting van de hals van het slachtoffer te halen. Beiden dieven maakte zich hierna snel uit de voeten. De politie stelt een onderzoek in.