nieuws

05 feb 2003, 00:12

Start restauratie Locomotievenremise Nieuweschans

In de uitvoering van het Masterplan Nieuweschans wordt een volgende stap gezet. Op 30 januari a.s. zal het startsein worden gegeven voor de restauratie van de monumentale locomotievenremise.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

eze locomotievenremise werd in 1876 gebouwd in Nieuweschans langs de spoorlijn Groningen/Leer en aan de Westerwoldse A. Het werd een markant gebouw, in de vorm van een kwart cirkel. In 1935 verviel de functie van locomotievenremise; vervolgens is het gebouw jaren gebruikt als busremise om tenslotte in de afgelopen decennia als opslagloods te dienen. De huidige staat van het gebouw maakt - voor behoud van dit industrieel erfgoed - restauratie noodzakelijk.
a de restauratie krijgt de remise een nieuwe bestemming als kunstbronsgietcentrum. De vestiging van dit kunstbronsgietcentrum betekent een krachtige economische en culturele impuls voor de realisatie van de Kuurvesting Nieuweschans Het programma voor de 30e januari luidt: 14.30 uur : Welkom door de heer B. Horseling, burgemeester van de gemeente Reiderland 14.35: Inleiding de heer P. van Doorn, projectcoördinator Masterplan Nieuweschans 14.50: Starthandeling de heer J.C. Gerritsen, gedeputeerde provincie Groningen 15.00 Toelichting de heer Gerritsen 15.10 – 15.20 : Toelichting door de heer A. v.d. Broek, directeur DBF