nieuws

20 jan 2008, 21:09

Start bouw 140 eengezinswoningen in Corpus den Hoorn

Maandag 21 januari , vandaag, wordt de bouw van 140 eengezinswoningen in Corpus den Hoorn gevierd met een officiële handeling. Om 16.00 uur plaatsen een paar van de toekomstige bewoners het eerste scharnierdak op de woning op de hoek van de Hippocrateslaan/Pasteurlaan. In oktober 2007 is gestart met de bouw van 140 eengezinswoningen in de sociale huur en juni 2008 zullen de eerste woningen gereed zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Corpus den Hoorn worden 140 eengezinswoningen in de sociale huur gebouwd. Deze woningen vervangen 145 eengezinswoningen, eveneens in de sociale huur, waarvan al een deel is gesloopt. De huurprijs bedraagt € 520,- per maand, voor de bewoners die terugkeren is de huur € 485,- per maand. De woningen worden gebouwd door Plegt-Vos uit Langeveen.

Veel bewoners keren terug


De bewoners - aldus een woordvoerder van de woningbiouwvereniging - zijn positief over de plannen en volgen de nieuwbouw op de voet. Alle bewoners hebben recht op terugkeer. Meer dan 50% maakt hier gebuik van. Nog eens een groep wat oudere bewoners heeft aangegeven naar een galerijwoning in Corpus te willen verhuizen. Daarmee is de score van bewoners die terugkeren en in de wijk blijven, bijzonder hoog.