nieuws

23 jan 2008, 14:02

FC Groningen - NEC vanavond zonder politie; volgende week nieuwe acties

De stakingsactie bij de Regiopolitie Groningen is woensdagmorgen zonder incidenten verlopen. Er werd actie gevoerd op alle bureaus in de provincie Groningen, met uitzondering van het Hoofdbureau van politie in Groningen. Daar werd volgens een zondagdienstrooster gewerkt en werd het publiek voor dringende zaken bij de balie wel geholpen. Volgens een woordvoerder van de actievoerende agenten was de deelname aan de actie op de bureaus in de provincie zeer hoog. Vanavond moet FC Groningen het stellen zonder politie,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stakingsactie in Groningen duurde van woensdagmorgen negen uur tot een uur ’s middags. Afgesproken was dat de politie in geval van calamiteiten wel gewoon aan de slag zou gaan, waardoor de primaire politiefunctie behouden bleef. ‘Maar al het routinewerk stond woensdagmorgen op een zeer laag pitje of bleef liggen’, aldus de woordvoerder.

De politie zal woensdagavond ook actievoeren bij de wedstrijd FC Groningen – NEC. Ook volgende week zullen Groningse agenten actievoeren. ‘Maar dan zal de burger er meer van gaan merken’, aldus woordvoerder K. Fekkes van het actiecomité bij de Groningse politie.