nieuws

19 nov 2008, 10:10

Staking verdeelt Groningse leraren

Leraren van scholen in de stad Groningen geven niet massaal gehoor aan de oproep van de bonden om het werk woensdag neer te leggen en af te reizen naar Utrecht voor de landelijke actie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op het H.N. Werkmancollege in Groningen leggen 45 van de in totaal 150 docenten woensdag het werk neer. Volgens de directrice van deze school worden de roosters van de leerlingen waar mogelijk aangepast om tussenuren te voorkomen. Een deel van de scholieren uit de bovenbouw mag woensdagmiddag eerder naar huis. Leerlingen die tussenuren hebben, worden opgevangen in de kantine.

Het Preadinius Gymnasium in de stad telt slechts één docent die gehoor geeft aan de oproep. ,,Het werk neerleggen is niet altijd het juiste middel”, verklaart een woordvoerder de geringe animo.

Op het Reitdiepcollege, met 1400 leerlingen, gaan de lessen waar mogelijk gewoon door. Toch zullen van veel leerlingen één of meerdere lessen uitvallen, voorspelt de rector. Dertig van de 150 leraren van deze school leggen woensdag het werk neer of reizen af naar Utrecht. De rector heeft de ouders van de leerlingen dinsdag per brief op de hoogte gesteld van mogelijke lesuitval. Boze reacties heeft hij daarop niet gehad.

Vanuit de provincie Groningen vertrekken woensdag vier bussen richting Utrecht.