nieuws

29 jan 2014, 21:09

Staf Zeehondencreche pikt komst Wibo van de Linde niet; bestuurlijke chaos Pieterburen nu compleet

Staf Zeehondencreche pikt komst Wibo van de Linde niet; bestuurlijke chaos Pieterburen nu compleet

De staf van de Zeehondencrèche in Pieterburen stelt zich op achter de huidige directeur Niek Kuizenga, en laat weten geen behoefte te hebben aan de komst van Wibo van de Linde. Daarmee keert de staf zich ook tegen oprichtster Leny ’t Hart, die Wibo van de Linde wel steunt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De staf van de zeehondencrèche die was uitgenodigd door Wibo van de Linde om wekelijks bij elkaar te zitten met hem, heeft unaniem besloten dat ze hier niet aan willen meewerken. Het betreft hier hoofden van dienst, in totaal 11 personen.


Ze hebben geen behoefte aan een interim manager en willen graag doorgaan op de wijze zoals dat het laatste anderhalf jaar ging met de huidige directeur Niek Kuizenga. Deze heeft nog steeds de steun van de overgrote meerderheid van de medewerkers.


Ze hebben dit besluit meegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Toezicht met een kopie aan de heer Van de Linde. Deze moet nu beslissen of hij doorgaat met het instellen van een interim manager of niet.


De personeelsvertegenwoordiging vraagt zich overigens ook af of het benoemen van een interim manager, terwijl er nog een directeur is, wel in overeenstemming is met de statuten en zal dit verder uitzoeken.