nieuws

20 jun 2002, 00:12

Stadspartij uit Grote Markt Forum; Yvonne Rutgers er in

In navolging van D66 heeft ook de Stadspartij het Forum van het Grote Marktberaad verlaten. Fractievoorzitter Fleur Woudstra van de Stadspartij toonde zich verontwaardigd over het feit dat het nieuwe college van B en W in haar collegeprogramma heeft opgenomen dat er aan de oostwand een groot cultureel zalencomplex zou moeten komen, ter vervanging van De Oosterpoort.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Fleur Woudstra is daarmee het Forum gepasseerd. ‘Ik voel mij als Forum-lid misbruikt. Er is door het college geplukt uit onze muzikale fruitmand van opvattingen’, aldus Woudstra. Dinsdagavond kwam er ook een nieuw lid in het Forum: de Groningse kunstenares en activiste Yvonne Rutgers. Zij had eerder actie gevoerd voor het behoud van een gezellige Grote Markt.
‘Het zal mij worst zijn wat de invulling van de nieuwe Grote Markt zal zijn. Waar het ons om gaat is dat het beeld van de gezelligheid en van een huiskamer terug moet. De architectuur is daarbij van eminent belang. Groningen moet rekening houden met haar traditie, en daar zullen we ons in het Forum voor inzetten’.