nieuws

06 feb 2009, 07:07

Stadspartij in Groningen bezorgd om bezuinigingen psychiatrische hulp

De fractie van de Stadspartij is zeer bezorgd over een plan om te bezuinigen op de zorg voor mensen met psychische aandoeningen. Veel patiënten met zo'n ziekte kunnen tegenwoordig met behulp van zorg en medicijnen een normaal leven leiden . Vroeger werden zij in een gesticht opgeborgen en daarnaar wil de Stadspartij niet terug, zo meldt raadslid Robert Prummel. (Meer poliriek nieuws ook in de weblogs op: www.dsg.nl)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Moderne medicijnen zorgen ervoor dat een man of vrouw met een bipolaire stoornis, afwisselende depries en manies, tegenwoordig normaal kunnen leven. Voorwaarde is dat iemand streng toeziet op het innemen van de pillen. Gebeurt dat niet dan komen er grote problemen.

Schizofrene patienten kunnen met behulp van medicijnen zelfstandig leven maar er moet streng worden toegezien op de inname van hun medicijnen. Wanneer zij hun pillen niet innemen kunnen zij een gevaar voor zichzelf en anderen zijn. In Engeland heeft verwaarlozing van patienten, met name van schizofrene patienten, tot vreselijke ongelukken geleid. Daarbij zijn doden gevallen.

Bezuinigingen op de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, mogen de zorg voor patienten niet in gevaar brengen.

De Stadspartij stelde vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders om er zeker van te zijn dat de zorg voor kwetsbare mensen op peil blijft, ondanks de onverstandige bezuinigingen in Den Haag.