nieuws

17 feb 2010, 10:10

‘Stadspartij Groningen vervoert reizigers per luchtkasteel’, sneert SP

Groningen krijgt vrijwel zeker een tram. De vraag is alleen nog: wat voor een. Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen lopen de emoties in de Groninger politiek hoog op. VVD en Stadspartij hebben onlangs geijverd voor de komst van een goedkope stadstram, de zogenaamde ‘Translohr’. De fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Groningen, Eelco Eikenaar, vindt echter dat de Stadspartij de kiezers volstrekt in het ootje neemt. Want de Stadspartij stelt de voordelen van haar goedkope stadstram veel en veel te rooskleurig voor. ‘Prummel wil de stad opzadelen met een project dat onbetaalbaar is’. In zijn weblog in de DSG legt SP fractievoorzitter Eikenaar uit:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘De Stadspartij wil een tram. De Stadspartij wil een stadstram. De impact van de stadstram is groot, net zo groot als die van een Regiotram. Het enige verschil, deze is iets smaller. Hoewel, de stadstram in Den Haag is even breed als de Regiotram waarvoor nu plannen bestaan.


Er is ook een groot verschil. Dat is de betaalbaarheid. Van de Regiotram moet nog bewezen worden dat deze betaalbaar is. Van de stadstram is nu al duidelijk dat deze onbetaalbaar is. Het geld dat uit Den Haag is beloofd als compensatie voor het afblazen van de Zuiderzeelijn zal dan namelijk vervallen. Hoe de Stadspartij de tram dan wil betalen? Er kwam vanavond in de commissie Beheer en Verkeer geen antwoord. Prummel kan honderd vragen stellen maar één beantwoorden bleek een groot probleem. Prummel kwam niet verder dan dat dit ‘niet eerlijk’ is.


Prummel wil de stad opzadelen met een project dat onbetaalbaar is. In het programma van de Stadspartij staat dat ‘de Stadspartij wars is van luchtkastelen.’ Er kan maar één conclusie worden getrokken: de Stadspartij belazert haar kiezers. De partij wekt de indruk geen tram te willen, maar wil die wel. De Stadspartij zegt ‘wars te zijn van luchtkastelen’ maar in de praktijk bouwt Prummel ze zelf.’’

Eelco Eikenaar

 

 

www.dsg.nl