nieuws

24 feb 2011, 16:04

Stadspartij Groningen dolenthousiast over druk bezocht Groninger Museum

Is het Groninger Museum misschien een goed voorbeeld voor de invulling van het Groninger Forum? In de GIC maakten we onlangs melding van de opvatting van Kees van Twist, directeur van het Groninger Museum. Die pleit voor een soort Europees "Newseum" in het Groninger Forum. Dat wil zeggen: een invulling van het Groninger Forum naar voorbeeld van een zeer populair museum in Washington, waar miljoenen bezoekers af komen op tentoonstellingen rond actuele gebeurtenissen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Opmerkelijk is dat de Stadspartij Groningen in elk geval enthousiast is over de huidige tentoonstelling in het Groninger Museum. Fractievoorzitter Robert Prummel steekt in elk geval de loftrompet over Kees van Twist in zijn weblog. Prummel schrijft er:
“Een heerlijke middag in het Groninger Museum doorgebracht. Fraaie oriëntalistische schilderijen uit Rusland en prachtig zilver uit Stad en Ommeland. “


“Ik sprak met wat enthousiaste bezoekers uit Rotterdam en Apeldoorn. Het museum was gezellig druk, net niet tè druk, en iedereen genoot. Ik heb Kees van Twist die ik in het vernieuwde restaurant bij de borrel trof dan ook een welgemeend compliment gegeven.”


Nu Robert Prummel zo enthousiast is over de museale kwaliteiten van Kees van Twist zou het ook interessant zijn wanneer Prummel  zijn opinie zou willen over de suggestie van Van Twist om het Groninger Forum commercieel aantrekkelijker te maken met interessante, goed gekozen tentoonstellingen naar aanleiding van de actualiteit, zoals in het Newseum in Washington.

Misschien dat hier ergens het Ei van Columbus is te vinden voor wat betreft de vraag hoe je het Groninger Forum tot een echte trekpleister voor Groningen zou kunnen maken, zonder dat het een financiele molensteen wordt om de nek Groningen.