nieuws

20 sep 2002, 00:12

Stadskanaalster bekent 57 fraudezaken

Een 28-jarige inwoner uit Stadskanaal heeft in totaal 57 zaken van oplichting en verduistering bekend. De totale schade volgens opgave in de aangiften bedraagt 133.290 Euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie was de Kanaalster reeds op het spoor en wist hem aan te houden op het moment dat hij bezig was met het oplichten van een autohandelaar uit Oude Pekela. De verdachte bekende tijdens de verhoren alle 57 zaken en deze strafbare feiten te hebben gepleegd in de afgelopen negen maanden in met name de provincies Groningen en Drenthe.
Ook bekende hij twee zaken in de provincie Limburg. De verdachte lichtte onder meer benzinepompen, caravanverhuurbedrijven, garages, rijwielzaken en slijterijen op. Hij hing bij de vele door hem gepleegde oplichtingen diverse verhalen op. Zo liet hij onder meer benzine leveren op rekening van niet bestaande schildersbedrijven, huurde hij voor zijn vakantie een caravan om deze vervolgens door te verkopen aan een caravanbedrijf en liet hij schalen met hapjes voor een feestje van 50 personen bezorgen om deze vervolgens zelf op te eten.
De verdachte kwam tot zijn oplichtingspraktijken, omdat hij geen inkomen had. De opbrengst gebruikte hij onder meer voor het gokken. De oplichter zit nog steeds vast.