nieuws

07 nov 2002, 00:12

Stadskanaal: eigen onderzoek naar gifvaten Philips

De gemeente Stadskanaal gaat een onderzoek instellen naar de inhoud van giftige vaten die onlangs naar boven werden gehaald in het Ceresmeer. Die vaten werden er vorige maand opgevist in opdracht van Philips in Stadskanaal. Daarbij bleek dat die vaten giftige stoffen bevatten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Philips had opdracht gegeven tot een onderzoek naar giftige vaten in het meertje, na voortdurend aandringen door omwonenden. Die vreesden dat er door de Philips-fabriek veel vaten met vuil in het Ceresmeer waren gedumpt, de afgelopen tientallen jaren.
In elk geval vinden B en W van Stadskanaal het verstandig om zelf ook een onderzoek in te stellen naar de inhoud van de vaten. ‘Niet uit wantrouwen richting Philips. Maar omdat we absolute zekerheid willen hebben in de richting van de bewoners van de Cereskade’, aldus wethouder Bessembinders. Volgens hem heeft ook de gemeenteraad er recht op dat er honderd procent duidelijkheid komt over de inhoud van de vaten. ‘We willen optimale zorgvuldigheid. Vandaar dat we nu zelf monsters laten nemen en onderzoeken’, aldus Bessembinders.