nieuws

31 jul 2000, 00:12

Stadjers over het Grote Markt-plan: “Bij acties sta ik vooraan”

Het ambitieuze plan voor de Grote Markt is goedgekeurd en niets lijkt een referendum nog in de weg te staan. Een mooi moment om de meningen van de Stadjers eens te peilen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Guillaume Pool, 36,5 jaar Stadjer en uitgesproken tegenstander: “Ik vind de plannen kenmerkend voor de waanzin van deze tijd. We hebben met z’n allen veel te veel geld. Waarom hebben we eigenlijk meer winkels nodig? Groningen is zich steeds meer van zichzelf aan het vervreemden. Kijk naar die Waagstraat: dat is toch Italiaanse verdwazing! Groningen moet niet op zichzelf willen lijken. Die panden aan de Noordzijde mogen misschien lelijk zijn, maar daarom hoef je ze nog niet te slopen. Op die manier verloochen je de historische waarde van die gebouwen. Ik laat mijn neus toch ook niet wijzigen! We moeten meer protesteren tegen dit dwaze plan. Als er acties komen sta ik vooraan, reken maar. Eigenlijk zouden er meer mensen zoals mevrouw Kiki moeten zijn.”
Ineke Leuning ziet wel wat in ondergrondse winkeltjes: “Een ondergronds winkelplein is waanzin. Promenades werken niet, je mist toch het slenteren van winkel naar winkel, zoals hier op straat. Ik kom ook nooit bij Frigge. Dat er auto’s onder de Grote Markt gestald worden vind ik niet zo’n gek idee. Bij de Parijse metro vallen de ingangen ook nauwelijks op. Bovendien kun je nu de stad nauwelijks in als je een tv wilt kopen. Dat de V&D en de ABN Amro plat gaan vind ik heel goed, dat zijn hele lelijke gebouwen. Hoe ik tegenover een referendum sta? Zoiets juich ik toe, inspraak is altijd goed.”