nieuws

10 jun 2002, 00:12

Stadjer winnaar gemeentelijke Energiewedstrijd

De heer J. Boer uit de Badstratenbuurt in Groningen is winnaar geworden van een gemeentelijke energiebesparingswedstrijd, getiteld: De Uitdaging.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Uitdaging was een initiatief van de gemeente Groningen en maakte deel uit van de energiecampagne Groningen Unplugged. Doel er van was om Groningers te stimuleren zo min mogelijk energie te verbruiken.
Aan De Uitdaging namen 350 Groningse huishoudens deel. Van 1 november 2001 tot juni 2002 liep deze wedstrijd. Deelnemers zijn de uitdaging aangegaan om gemiddeld 10% te besparen op het energie- en gasverbruik. 112 van de 350 huishoudens is dat gelukt. Gezamenlijk bespaarden deze winnaars 12.725 m3 gas en 91.391 kWh. Dat is gelijk aan het gemiddelde verbruik van 30 huishoudens van vier personen.
De heer Boer en de andere winnaars van De Uitdaging zijn zaterdag in de Martinikerk gehuldigd. Als hoofdprijs heeft hij twee zonnepanelen gekregen. Deze heeft hij geschonken aan twee basisscholen, de Vensterschool Stadspark en de Dom Helder Cameraschool in Beijum.