nieuws

31 okt 2001, 00:12

Stad nog niet akkoord met doorstart Hortus

De gemeente Groningen blokkeert vooralsnog een doorstart van de Hortus. Volgens wethouder Koen Schuiling brachten de curatoren op het laatste moment met nieuwe zaken naar voren, waar de gemeente niet akkoord mee kan gaan. De partijen hebben vandaag nog de kans om alsnog tot een overeenstemming te komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Koen Schuiling wijst erop dat er op 19 oktober al een voorlopig akkoord is gesloten over een doorstart. Vervolgens kwamen de curatoren met extra voorwaarden voor de gemeente. ,,Zo doen we geen zaken”, zegt Schuiling.
Volgens Schuiling was bij de principe-overeenkomst al een huurprijs voor de Chinese tuin overeengekomen, maar besloten de curatoren recent tot een voor de gemeente nadelige huurverlaging. Ook blijkt de gemeente Haren haar bijdrage aan de Hortus over de jaren terug te schroeven, waardoor de financiële last op de gemeente Groningen groter wordt. Verder heeft wethouder Schuiling twijfels over het plan om een (dure) centrale voor biogas bij de Hortus te bouwen. ,,Wij vragen ons af hoe realistisch dat is”, aldus Schuiling. Morgen loopt de deadline af om overeenstemming over een doorstart te bereiken.