nieuws

12 dec 2001, 00:12

Stad en provincie Groningen gaan over tot steun Luchtvaartbedrijf

Stad en provincie Groningen gaan over tot het verlenen van steun aan een Luchtvaartbedrijf. Het gaat om een bedrijf dat de lijn Eelde-Schiphol exploiteert, zo meldt vandaag Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De provincie en de gemeente Groningen geven in totaal 150.000 gulden subsidie aan vliegmaatschappij Rossair Europe, dat de lijn Eelde-Schiphol exploiteert. Dat heeft wethouder Koen Schuiling gisteren bekend gemaakt. Rossair Europe kan aanspraak maken op het geld als er minder passagiers van de lijn gebruik maken dan verwacht. De provincie en de gemeente Groningen hopen hiermee te voorkomen dat de lijn, al een paar maanden na de start, weer moet worden opgeheven.
De fracties van GroenLinks en de Socialistische Partij in de stad zetten grote vraagtekens bij de steun aan een commerciële onderneming. Volgens de gemeente Groningen worden echter geen Europese regels overtreden. ‘Het is een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor het bedrijfsleven wanneer we hier ook goede luchtverbindingen met de Randstad hebben. Daarom is steun aan het bedrijf in ons belang’, zo liet wethouder Koen Schuiling weten.