nieuws

15 dec 2009, 09:09

Stad en Ommeland in de ban van 3FM Serious Request

Het Glazen Huis is in Groningen en dat zullen de Stadjers en Ommelanders weten ook! Nog voordat de Serious Request-actie van radiostation 3FM is gestart, zijn er zowel in de stad als in de provincie Groningen al diverse inzamelingsacties begonnen voor de bestrijding van malaria. De meeste initiatieven zijn bekend gemaakt via de website groningengeeft.nl waarop initiatiefnemers kunnen aangeven hoeveel geld ze ongeveer denken binnen te halen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het grootste geldbedrag tot nu toe komt van medewerkers van de gemeente Groningen die samen met een sportcentrum een 24-uurs sportmarathon organiseert waarbij de deelnemende teams 24 uur lang moeten sporten voor het goede doel. In totaal wordt er zo'n 16.600 euro van de actie verwacht.

Bij FC Groningen kan de winnaar van een loting een dag lang als assistent-trainer naast hoofdtrainer Ron Jans fungeren. Bij de studievereniging Panacea van de opleiding geneeskunde poseerden leden voor een naaktkalender die via internet wordt verkocht.

Ook vinden er in de week dat het Glazen Huis op de Grote Markt staat diverse recordpogingen plaats. Studentenvereniging Vindicat hoopt samen met bedrijf in tweedehands goederen het wereldrecord trefbal te verbeteren. Daarnaast wil een barkeeper in een Gronings café maar liefst 144 uur achter elkaar achter de bar staan om zo het wereldrecord barkeepen te verbreken.

Wethouder José van Schie van Onderwijs, Jeugd, Welzijn, Sport en Recreatie geeft het startschot voor een polonaise waarbij mensen voor een euro mogen aansluiten. Café de Kachel dat in januari nog in het nieuws kwam vanwege schending van het rookverbod, schenkt de giften waarmee normaliter de rookboetes worden afbetaald in december aan het Glazen Huis. Op de Vismarkt wordt een Zumbamarathon gehouden en de Stichting Oude Groninger Kerken organiseert een kroegquiz in de Der Aa-kerk.

Ook in de provincie worden er inzamelingsacties gehouden voor Serious Request. In het dorp 't Zandt kunnen inwoners twaalf uur op een barkruk zitten voor het goede doel. Een scoutingvereniging in Oude Pekela start een estafette van 320 kilometer door de provincie.

De Serious Request-actie van 3FM begint vrijdag. Dan zal het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen op slot worden gedaan door prinses Maxima.