nieuws

16 jan 2008, 09:09

Staatssecretaris Albayrak de cel in in Groningen

Staatssecretaris Albayrak gaat vandaag de cel in in Groningen. Althans: ze neemt een kijkje in het fonkelnieuwe cellencomplex van de Regiopolitie in Groningen, dat ze ook officieel zal openen. De Groningse politie beschikt straks in de Hooghoudtstraat over een van de modernste cellencomplexen van Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met het nieuwe cellencomplex heeft de Regiopolitie Groningen nu een modern en centraal gelegen gebouw dat aan alle veiligheidsnormen voldoet. Het gebouw kent enkele noviteiten zoals de indeling met een binnen- en een buitenring.

Deze binnenring is het verblijfsgebied van de arrestanten en de arrestantenverzorgers van de politie. In de buitenring vindt onder andere het verhoor plaats en ontvangt de arrestant bezoek van advocaat, familie of de hulpverlening. Het gebouw is voorzien van diverse uiterst moderne beveiligingsmiddelen.


Een autonoom elektronisch geleid systeem dat ingrijpt wanneer medewerkers te laat op een alarm reageren maakt hier deel vanuit. Alle werkzaamheden en handelingen in het gebouw voldoen aan ISO-normeringen. Het ISO-certificaat hiervoor wordt dit voorjaar aangevraagd.