nieuws

08 feb 2011, 10:10

Prijsvraag over kunst en architectuur in Groningen

Staatingroningen.nl: dat is het adres van een nieuwe website met tal van wetenswaardigheden en interessante informatie over Groningen, op het gebied van kunst en architectuur. U kunt vanaf vandaag ook meedoen aan een prijsvraag met bijzondere prijzen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Waarom staat het Peerd van Ome Loeks met zijn kont naar de stad en waarom doet de acht meter hoge Ultra zich groter voor dan ze is? Hoe komt Groningen aan die merkwaardige gebouwtjes van toparchitecten, zoals het glazen paviljoen van Bernard Tschumi op het Hereplein? Waarom zitten er stenen handboeien en een sleutelbos aan het gebouw van Ruimtelijke Ordening aan het Gedempte Zuiderdiep? Deze en vele andere vragen zijn vanaf heden op te zoeken op de nieuwe website staatingroningen.nl. U vindt hier de hele Kunst op Straat collectie van de stad Groningen met omschrijvingen en handige weetjes, vele bijzondere gebouwen en informatie over buurten en wijken. Ook visies op stedenbouw en stadsontwikkeling zijn opgenomen in staatingroningen.nl. Architectuurcentrum Platform GRAS tekende er samen met het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) voor; hun afzonderlijke websites kunstopstraat.nl en architectuurgids.org zijn daarmee opgeheven en samengevoegd tot een nieuwe database van fysiek Groningen.

Win een lunch met de burgemeester
Om de lancering van deze nieuwe website te vieren, bedachten Platform GRAS en het CBK een prijsvraag rondom kunst en architectuur met bekende personen. Vanaf vrijdag 4 februari t/m 17 maart 2011, verschijnt iedere twee weken een nieuwe vraag op staatingroningen.nl, beantwoord deze vraag en win een unieke prijs. De eerste vraag luidt: wat vindt burgemeester Peter Rehwinkel van de benen van Ultra? Te winnen prijs: een lunch met de burgemeester en kunstenaar Silvia B. op ooghoogte met het kunstwerk. Na de burgemeester volgen vragen met oud-journaallezer Noraly Beyer en FC Groningen-voetballer Gonzalo Garcia. Prijzen: rondleiding in de Stadsschouwburg inclusief etentje met Noraly Beyer en bezoek NNT-voorstelling Teiresias en architectuurwandeling inclusief tv-opnamen voor Eredivisie Live met Gonzalo Garcia. Alle benodigde informatie rondom deze prijsvragen staat op de website.

Diverse zoekingangen
De website staatingroningen.nl heeft diverse zoekingangen, zo kunt u onder andere zoeken op straatnaam en stadsdeel. Om het u makkelijk te maken, staat bij ieder object een plattegrondje zodat u direct ziet waar het in de stad staat. Nieuw ten opzichte van de oude sites: u kunt een account aanmaken waarmee u favorieten kunt bewaren, routes kunt samenstellen en deze met anderen kunt delen. 
 

www.staatingroningen.nl