nieuws

09 mrt 2008, 20:08 door Ook altijd gedacht dat u grappiger bent Jurgen Rayman? Of dat u Paul de Leeuw verbaal wel even op z’n plaats zet? Doe dan mee aan een bijzondere wedstrijd in Groningen voor stand-up-comedytalent, georganiseerd door OOG Radio.

Unieke wedstrijd in Groningen voor jong stand-up-comedytalent

Ekaterinburg ligt op de grens tussen Europa en Azië, waar het Oeralgebergte zijn eigen sprookjes en verhalen bewaart. Uit deze stad komt het orkest dat dinsdag 9 maart een concert in de Der Aa-kerk geeft.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stadszender van Groningen, OOG Radio, en de Oranjevereniging organiseren dit jaar voor het eerst iComedy. De nieuwe reeks is een wedstrijd voor jong stand-up-comedytalent. De voorrondes vinden wekelijks live plaats op zaterdagmiddag. Publiek mag de kandidaten beoordelen. De drie kandidaten met het hoogste cijfer staan op Koninginnedag op het hoofdpodium in de finale. De winnaar ontvangt de iComedy-award en € 500.

De voorrondes worden iedere zaterdagmiddag uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek in het programma OOG Forum. Iedere kandidaat is de week erop terug te horen via de website van OOG. Via de site kan ook worden gestemd. De drie hoogst gewaardeerde kandidaten maken deel uit van de hoofdprogrammering van Koninginnedag in de binnenstad.

OOG wil met iComedy jong comedy-talent in de stad stimuleren. De omroep gaat daarom een nauwe samenwerking aan met diverse podia, het comedy-circuit in Groningen én de oranjevereniging in de stad (Algemene Oranjevereniging Oranje Nassau).

Kandidaten kunnen zich vanaf nu aanmelden bij de omroep: comedy@oogtv.nl. Meer informatie en de voorwaarden zijn te vinden op de website van OOG, www.oogtv.nl. Als alle aanmeldingen binnen zijn starten de voorrondes. De exacte datum van de eerste voorronde maakt OOG Radio zeer binnenkort bekend.