nieuws

14 aug 2003, 00:12

Spotjes verwijderd na verwarring over opening ringweg

Het klonk zo mooi: de spotjes op Radio Noord, Radio Fryslan en Radio Drenthe vanochtend, over de opening van de nieuwe ringweg Zuid. Iedereen werd bedankt voor zijn medewerking en geduld, want het werk was geklaard! Vanochtend verschenen dus ook de eerste automobilisten weer op het zuidelijk deel van de ringweg – en dat terwijl de opening vanmiddag pas officieel plaatsvindt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Een onvoorzien misverstand”, noemt woordvoerder Marielou Gregoire van Rijkswaterstaat de spraakverwarring. De spotjes zijn meteen van de drie lokale omroepen verwijderd. Ze zullen pas weer te horen zijn wanneer de automobilisten daadwerkelijk van de nieuwe Ring Zuid gebruik mogen maken: vanmiddag ná 14.00 uur.
De politie greep overigens niet grootschalig in bij de tientallen overtreders. De paar pionnen in de afzetting die door een paar omverlaten omver waren gereden, werden weer teruggezet.
Donderdag 7 augustus vanaf 14.00 uur wordt de Zuidelijke Ringweg in Groningen dan weer volledig opengesteld voor het verkeer. De openstelling betekent niet dat het verkeer weer in één keer overal kan rijden. De aannemer gaat volgens een stappenplan te werk. De verwachting is dat donderdagavond 7 augustus alle omleidingen opgeheven zijn.