nieuws

23 mrt 2010, 10:10

Sponsors redden Veendam alsnog van ondergang

BV Veendam lijkt te zijn gered van een faillissement. Vicevoorzitter Hans Klopstra maakte maandagavond bekend dat drie sponsors de betalingsverplichtingen van de noodlijdende club overnemen. Dat meldde de club op zijn website. Opvallend genoeg is een van de sponsors die Veendam alsnog van de ondergang redden ondernemer Jans Norder. Eerder daagde de Oost-Groningse voetbalclub Norder nog voor het gerecht, omdat hij zijn sponsorovereenkomst niet na zou komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samen met medesponsors Koos Gjaltema en Ruud Sanders staat Norder garant voor een bedrag van 800.000 euro. Dat is voldoende om het lopende seizoen af te maken. Vicevoorzitter Hans Klopstra levert zijn portefeuille per direct in. De nog zittende bestuursleden en de sponsors bespreken deze week de details van het akkoord.

De steun voor BV Veendam komt op het nippertje. De club uit de Jupiler League wilde deze week surseance van betaling aanvragen. Een maand geleden daagde Veendam sponsor en oud-bestuurslid Norder nog voor de rechter omdat deze zijn sponsorovereenkomst niet zou nakomen.