nieuws

07 jan 2009, 12:12

Spoedreparaties aan snelweg A7 wegens vrieskou

Rijkswaterstaat heeft in de nacht van dinsdag op woensdag spoedreparaties uitgevoerd aan het wegdek van de snelweg A7 bij Marum. Door de vrieskou waren er gaten in het wegdek gevallen. Dat maakte Rijkswaterstaat woensdag bekend. Bij de lage temperaturen was het niet mogelijk met gangbaar asfalt te weken. Daarom zijn de gaten opgevuld met speciaal gietbitumen, aldus een woordvoerster.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het versnelde verval van wegdelen treedt vooral op bij ouder asfalt waar lang geen onderhoud aan gepleegd is. Door temperatuurverschillen en het strooien van zout slijt dit momenteel zeer snel. Rijkswaterstaat houdt deze delen dan ook extra in de gaten. Volgens de woordvoerster zijn medewerkers 24 uur per dag op pad om de wegen in Groningen controleren.

Rijkswaterstaat heeft nog meer spoedreparaties gepland. Zo zal het asfalt van de rijksweg N33 bij Bareveld, op de grens van Groningen en Drenthe, gerepareerd gaan worden en ook het asfalt van de tegenoverliggende rijbaan van de A7 bij Marum zal aan herstelwerkzaamheden worden onderworpen.