nieuws

05 feb 2008, 20:08

Spoeddebat: Verdwijnt de geur van werkgelegenheid uit Groningen?

Donderdag 7 februari organiseert het Debatcentrum Waag om 20.00 uur een spoeddebat in Groningen over de Toekomst van de Suiker(unie). Het debat vindt plaats in de Puddingfabriek (Viaductstraat 3 a) in Groningen. Moederbedrijf Cosun maakte bekend dat de Suikerfabriek in Groningen per direct dicht gaat. De bonden, het gemeentebestuur en gedeputeerde staten reageren geschokt op dit slechte (en onverwachte) nieuws voor de werkgelegenheid in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanuit de hoek van boeren is door LTO Nederland echter gewezen op de efficiency voordelen die de sluiting (en de verdere concentratie in onder andere Hoogkerk) met zich meebrengt. Omwonenden en werknemers reageren verdeeld: van verheugd tot boos en gelaten.

Is het erg is dat Suikerunie Groningen verdwijnt? En voor wie? Of is er nog een kans? En hoe nu verder met de voorgenomen productie van bio-ethanol? Is dit een mooi moment om op deze locatie een nieuw sportpaleis of een economisch interessant ‘outletcentre’ neer te zetten?

Al deze onderwerpen en meer, komen aan bod tijdens het spoeddebat. Deskundigen, werknemers, ondernemingsraad, vakbonden, boeren en politici komen aan het woord en gaan met elkaar in debat over het heden en de toekomst van de suiker in Groningen, met als centraal onderwerp de sluiting van ‘Groningen’.

Dit debat wordt georganiseerd door Debatcentrum Waag en vindt plaats op donderdag 7 februari vanaf 20.00 uur in het de Puddingfabriek (Viaductstraat 3a, achter het NS Station) in Groningen.