nieuws

26 sep 2012, 11:11

Spoeddebat over tram Groningen

De gemeenteraad van Groningen komt woensdag bijeen in een spoeddebat om een oordeel te vellen over de aanleg van de Regiotram. De wethouders Schroor en Visser van de coalitiepartijen D66 en SP lieten eerder vanochtend weten geen verantwoordelijkheid te willen nemen voor de aanleg van het miljoenenproject. “We leggen de bal nu bij de gemeenteraad”, aldus wethouder Schroor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

mdat de fracties van de SP en D66 hun wethouders steunen, lijkt de tram ver weg. “Er komt geen tram”, zegt Joost van Keulen, fractievoorzitter van oppositiepartij VVD. Hij zal zijn steun niet geven aan de PvdA en GroenLinks, de enige twee overgebleven voorstanders van het plan. “We zagen dit aankomen, maar ik moet zeggen dat de mededeling wel als een verrassing kwam”, aldus Van Keulen.

Arjen de Rooij, fractievoorzitter van de PvdA, vindt dat SP en D66 uit de coalitie moeten stappen. “Ze hebben het vertrouwen opgezegd. Het is bijzonder dat de twee kleinste coalitiepartijen nu de grootste partijen via de media hun wil opleggen. Het college lijkt me niet houdbaar. Dit is onbestaanbaar en oncollegiaal. Ik weet dat D66 voor staatsrechtvernieuwing is, maar dit gaat wel heel snel. De tram kunnen we gewoon betalen. Een bereikbare stad kost nou eenmaal geld. Ik lees dat ze zorgen hebben over het sociale gezicht van de stad, maar daar zijn duidelijke afspraken voor.”