nieuws

06 jun 2002, 00:12

Speurtocht naar schrijvers in Groninger winkels

'De magie van het boek' doet ook de Groningse ondernemers in de binnenstad aan. Van 28 mei tot en met 16 juni organiseert de stichting 'Groningen zoals het gedrukt staat' in samenwerking met Groningen City Club een speurtocht langs vele etalages in het centrum van de stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de etalages van deelnemende winkels zijn foto's en biografische teksten te vinden van schrijvers en dichters, die een speciale band hebben met Groningen. Denk bijvoorbeeld aan auteurs als Gerrit Krol, Geert Mak en Driek van Wissen. Speurneuzen maken kans op een prijs door zoveel mogelijk combinaties van winkels en geëtaleerde schrijvers te noteren op het wedstrijdformulier. Dit formulier is te verkrijgen bij de deelnemende winkels.
Ruim zestig winkeliers in de binnenstad hebben hun meewerking toegezegd aan de wedstrijd 'Op zoek naar Groninger schrijvers en dichters!'. Ook stelden zij het prijzenpakket beschikbaar: de winnaars maken onder andere kans op waardebonnen en een doorlopende reisverzekering ter waarde van €130.