nieuws

07 mrt 2002, 00:12

Speurhonden zoeken naar oorzaak brand Winschoten

In het centrum van Winschoten heeft vanmorgen een grote brand gewoed. Op de kruising van de Carolieweg en de Blijhamsterstraat vlakbij het marktplein brak om 4.00 uur brand uit bij vijf cafés. Deze zijn in de as gelegd of zwaar beschadigd. De brandende panden stonden aan twee kanten van de weg. Het sein brandmeester werd uiteindelijk vlak voor negen uur gegeven, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit angst dat er nog meer vuurhaarden zouden ontstaan, zijn vanuit de hele provincie Groningen brandweerkorpsen uitgerukt. De schade aan het oude centrum is zeer groot. Het nablussen zal in ieder geval nog de rest van de dag duren, aldus de brandweer. Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen mensen aanwezig in de cafés. Een gedeelte van de binnenstad is afgesloten. De harde wind bemoeilijkt de bestrijding van het vuur.
Hulpverleners hebben een aantal mensen in veiligheid gebracht, maar het is nog onduidelijk of er personen vermist zijn, zo meldde de woordvoerder van de brandweer. Verscheidene buurtbewoners, tien tot vijftien personen, zijn opgevangen op het politiebureau. Later wordt een inventarisatie gemaakt, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten. Tijdens een persconferentie in Winschoten werd vanmorgen bekend dat de politie speurhonden inzet in het onderzoek naar de oorzaak van de brand. De politie heeft geen idee wat de oorzaak is, en houdt dus alle opties open, ook brandstichting. Het onderzoek gaat voort en kan minstens twee dagen duren.