nieuws

22 mrt 2003, 00:12

Spelletjesfreaks aller landen naar ‘Noorderspel’ in Groningen

Op zaterdag 22 maart a.s. organiseert de VCG Rabenhaupt voor de derde achtereenvolgende maal het jaarlijkse Noorderspel.
Op zaterdag 22 maart a.s. organiseert de VCG Rabenhaupt voor de derde achtereenvolgende maal het jaarlijkse Noorderspel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

. In het zeer afwisselende programma van deze groots opgezette spelletjesbeurs is ruimte vrijgemaakt voor o.m. de volgende toernooien: Kolonisten van Catan, Magic, Warhammer, Carcassonne, Go en voor het nieuw uitgebrachte drie dimensionale 4-op-een-rij. Er zijn demonstraties van diverse nieuwe en verassende spellen zoals het op de bekende computerspellen Quake & Unreal gebaseerde bordspel Frag.
Bij een aantal van bovengenoemde spellen worden beschilderde miniaturen en daarbij behorende miniatuur omgevingen (sceneriën) gebruikt. Op Noorderspel zijn twee stands aanwezig waar de fijne kneepjes van het schilderen en maken hiervan wordt uitgelegd en waar iedereen zelf de kwast en het penseel in de hand mag nemen.
Verschillende Noorderlijke spellenverenigingen zijn aanwezig met informatiestands en zal er een grote verloting van spellen worden gehouden. Daarnaast is er een spellenbibliotheek aanwezig waar je nieuwe spellen kan uitproberen en uitleg kan krijgen. Als laatste zijn er verschillende spellenleveranciers uit binnen- en buitenland aanwezig waar de nieuwste spellen aangeschaft kunnen worden. Vorig jaar kwamen er meer dan 250 bezoekers op deze grootste spellenbeurs van Noord Nederland af en de organisatie verwacht dit jaar een nog grotere toeloop van spelers en geïnteresseerden. Noorderspel 2003 wordt gehouden op zaterdag 22 maart in zalencomplex 'Het Tehuis' aan de Lutkenieuwstraat 13 te Groningen. De zalen gaan om half tien open. De toegang is gratis maar voor deelname aan de toernooien wordt een bedrag in rekening gebracht. Inschrijven voor de toernooien kan via de website van Noorderspel’03 (www.noorderspel.nl) , bij spellenwinkel WirWar (Oude Kijk in 't Jatstraat 40 te Groningen) of als er nog plaats is aan de zaal.
Meer informatie is te vinden op de website www.noorderspel.nl of via e-mail: info@noorderspel.nl