nieuws

25 mrt 2003, 00:12

Spelers FC Groningen krijgen unieke spelregeltest

‘Scheidsrechter: dat kan toch niet!’ ‘Ja, maar scheids: dat ziet u niet goed!’. Dat zijn veel gehoorde reacties van voetballers op beslissingen van scheidsrechters. Maar de vraag is of voetballers de spelregels eigenlijk wel goed genoeg kennen. Om daar achter te komen doen spelers van FC Groningen donderdag 27 maart mee aan een unieke spelregelkwis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wat weten voetballers en trainers in het betaalde voetbal en in de amateursector, bestuursleden en sportjournalisten eigenlijk af van de voetbalspelregels? Weet trainer Ron Jans van FC Groningen wel wanneer het wel of geen strafbaar buitenspel is? Wat weet trainer Jan Korte van de criteria voor opzettelijk hands? Kent FC Groningen-aanvoerder Paul Matthijs het verschil tussen gevaarlijk aanvallen en gevaarlijk spel en weet Veendam-spits Paul Weerman wel wanneer hij fout zit bij een kopduel?
Vragen die donderdagavond 27 maart (aanvang: 19.30 uur) allemaal aan de orde kunnen komen tijdens een spelregelkwis in het regionaal scheidsrechterscentrum De Neutrale Hoek op het sportpark in Wildervank (gemeente Veendam). Voor de organisatie tekent de scheidsrechtersvereniging Veendam en omstreken, een regionale afdeling van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS).
De presentatie is in handen van Willem Molema, erevoorzitter van de scheidsrechtersvereniging en tevens journalist en spelregeldeskundige.
De juryleden: De mondelinge en schriftelijke antwoorden worden beoordeeld door de juryleden: Dick Bierma, Henk Jan Hector, Roelof Leuning, René Tonen en Bram Vazel. Administrateur is Jan Noordhof. Locatie scheidsrechterscentrum U kunt de auto op het parkeerterrein vóór het sportpark kwijt of vóór de sporthal (Wildervanckhal). Bij de sporthal loopt U links van de hal naar achteren. U komt dan vanzelf bij het centrum. Vanaf het parkeerterrein bij het sportpark, wandelt U door de hoofdingang (zijpoortje), na 150 meter rechtsaf langs atletiekbaan. Rechts voor U is het centrum. Routebeschrijving: Vanuit richting Assen/Gieten: de N33, afslag Wildervank, volg deze weg (1350 meter), bij kruising op brug (geef voorrang!) oversteken, met de bocht mee naar rechts en links (rechts sporthal) en na 150 meter sportpark met parkeerterrein. Vanuit richting Groningen: A7 richting Hoogezand, op de A7 afslag Veendam/Assen = N33, daarna afslag Wildervank of door Hoogezand via de Kielsterachterweg en dan afslag Wildervank, weg paar kilometer volgen, rotonde rechtdoor en na paar honderd meter links sportpark. (zie verder hier boven).