Nieuws

Speler SC Heerenveen moet shirt Arjen Robben teruggeven

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Dat ontdekte gisteren ook weer een speler van SC Heerenveen, die dolblij was dat hij na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen het shirt van Arjen Robben had gevraagd én gekregen.


Leestijd: 1 minuut

Seizoen FC Groningen voorbij na 1-0 nederlaag in Utrecht
Seizoen FC Groningen voorbij na 1-0 nederlaag in Utrecht

Mitchell van Bergen is middenvelder bij SC Heerenveen. Hij was zo bijdehand om na afloop van de wedstrijd, waarin Robben voor het eerst sinds een half jaar had meegespeeld, het shirt te vragen van de wereldster. Deze had daar geen enkel probleem mee en gaf hem zijn shirt. De 21-jarige Fries was daar dolblij mee, zo vertelde hij gisteravond aan de NOS .

Maar tot zover ging zijn geluk, en toen  hield het op. Want de perschef van SC Heerenveen kwam de kleedkamer binnen en vroeg hem om het shirt terug te geven, omdat het al vergeven was, ten behoeve van een goed doel. Arjen Robben was zich dat niet bewust geweest.

Mitchell van Bergen deed daar vervolgens niet moeilijk over en gaf het shirt weer terug aan FC Groningen.

Al zal hij de Euroborg ook zonder shirt van Robben met een grote glimlach op zijn mond hebben verlaten, want welke 21-jarige kan het navertellen dat hij speelde in een team dat Groningens grootste voetballer aller tijden met 0-2 heeft verslagen?

(Foto boven: archieffoto van Arjen Robben met een shirt met zijn naam, bij zijn komst naar FC Groningen, juni 2020).