nieuws

05 sep 2009, 11:11

Spectaculaire voorstelling Queen-muziek NNO met Syb van der Ploeg

Het Noord Nederlands Orkest heeft vrijdagavond tijdens een gala van ondernemersorganisatie VNO NCW zeer veel succes geboekt met een uitvoering van muziek van Queen. De verzamelde ondernemers, waaronder ook veel zestigers, stonden uitbundig mee te zingen met beroemde nummers van Queen, waaronder ’We will rock you’ en ‘We are the champions’. Er is zeer veel belangstelling voor kaartjes voor deze voorstelling, die slechts vier keer uitgevoerd wordt in Noord-Nederland. Een van de zangers was Syb van der Ploeg van De Kast uit Friesland. Na afloop kregen hij , en de andere twee zangers Joseph Clark en Ellen Evers en het NNO een staande ovatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Queen


Een van de meest succesvolle rockgroepen uit de geschiedenis is zonder twijfel Queen. Ruim 300 miljoen platen gingen wereldwijd al over de toonbank en dat aantal neemt dagelijks toe. Brian May, Freddie Mercury, Roger Taylor en John Deacon wisten een virtuoze veelzijdigheid aan de dag te leggen in hun fraai gelaagde composities.

Stuk voor stuk symfonische mini-opera’s. Want ook de teksten zijn gelaagd, vertellen veel en zijn vaak pure poëzie. In opdracht van het NNO staken componist en arrangeur Dirk Brossé en Nicolas de Cock - die eveneens voor de succesvolle Symphonic Echoes of Pink Floyd tekenden - de grootste hits in een symfonisch jasje. Joseph Clark, Ellen Evers en Syb van der Ploeg.


Uitvoeringen


08 september 2008 - Drachten / De Lawei / 20.00 uur
11 september 2008 - Hoogeveen / De Tamboer / 20.15 uur
05 september 2009 - Groningen / Martiniplaza / 20.00 uur
10 september 2009 - Leeuwarden / De Harmonie / 20.15 uur
 

(De meeste voorstellingen zijn uitverkocht. Meer informatie: www.nno.nu )