nieuws

22 jun 2018, 11:11

Spectaculaire plannen voor nieuwe Oosterpoort

Spectaculaire plannen voor nieuwe Oosterpoort

Er zijn spectaculaire plannen voor vernieuwing en verplaatsing van de huidige Oosterpoort.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De huidige Oosterpoort is verouderd en te klein. Bovendien is de pop-accommodatie te klein. Daarom studeert de gemeente Groningen op toekomstbestendige oplossingen. Eén van de mogelijkheden is om op de plek van het huidige DOT een nieuwe Oosterpoort te bouwen, en daarin ook een extra grote pop-zaal te bouwen.

Dat onthult vandaag het Dagblad van het Noorden. De kwestie van de verplaatsing was gisteren aan de orde in een besloten raadscommissie. Daar werden de mogelijkheden voor een nieuwe Oosterpoort gepresenteerd.

Eén van de mogelijke nieuwe locaties is dus het DOT, aldus het Dagblad van het Noorden. Eigenaar Bos&Bos Catering heeft een erfpachtcontract dat over zeven jaar afloopt.

Maar er is ook een andere locatie in beeld: het nu nog braakliggende terrein achter het hoofdstation. De gemeenteraad zal een knoop moeten doorhakken over de vraag welke locatie het zal worden: DOT of Stationsgebied.

In elk geval is een grote popzaal in de nieuwe cultuurzaal d’Oosterpoort ene van de grote wensen. In de huidige zaal is plaats voor 1800 mensen, maar elders in Nederland zijn inmiddels veel grotere zalen. Wil Groningen haar positie als popstad handhaven dan zou er een zaal nodig zijn waar 2500 tot 3000 bezoekers naar toe kunnen.