nieuws

01 dec 2002, 00:12

Spectaculaire Chinese dans in Martiniplaza voor Stadjers

Ter gelegenheid van een stedenband tussen Groningen en de stad Tianjin in China, geeft de gemeente Groningen stadjers de mogelijkheid om kennis te maken met de Chinese cultuur. Vrijdag 29 november om 20.15 uur is in Martiniplaza Theater een Chinese dans- en muziekshow te zien van de China Nationalities Song & Dance Troupe.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Chinese show bestaat uit 26 dans- en muziekoptredens. Elke dans heeft een eigen verhaal. Zo worden er o.a. dansen vertoond die over liefde gaan, over het samenleven van verschillende ethnische minderheden, over het huwelijk en over het leven in verschillende naties. Ethniciteit speelt een grote rol in de show. De bezoeker van de show krijgt een beeld van de cultuur in verschillende gebieden in en rond China.
De show wordt uitgevoerd door de China Nationalities Song & Dance Troupe (CNSDT). De groep bestaat uit 25 acteurs en actrises uit verschillende Chinese dansgroepen. Zij hebben 8 verschillende nationaliteiten. In de show worden naast de kleding, ook instrumenten gebruikt die afkomstig zijn uit de streek waar de dans over gaat.
Voor meer informatie en/of reservering kunt u contact opnemen per telefoon 050-5222797 of via internet op www.martiniplaza.nl.