nieuws

20 nov 2008, 19:07

Spannende uren op RUG; opruimen giftige stof geslaagd

Het waren een paar spannende uren donderdagavond in het schei- en natuurkundecomplex van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Medewerkers van de explosievenopruimingsdienst (EOD) van de Koninklijke Landmacht waren ingeroepen om een chemische stof, die eerder die dag een explosie veroorzaakte, op te ruimen. De kans was groot dat zich tijdens deze werkzaamheden opnieuw een ontploffing of brand zou voordoen. Bij de explosie donderdagochtend raakte één persoon gewond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit voorzorg stonden gisteravond drie tankautospuiten en een hoogwerker paraat om een eventuele brand direct te kunnen blussen. Ook de ambulancedienst en politie hadden eenheden ter plaatse om indien nodig direct assistentie te kunnen verlenen. De inzet van de hulpdiensten bleek echter niet nodig. Het lukte de kolf, met daarin nog drie liter van de chemische stof, gecontroleerd tot ontbranding te laten komen.

Een gedeelte van het complex van de RUG is donderdag de hele dag ontruimd geweest. De medewerker die gewond raakte moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.