nieuws

27 mei 2011, 11:11

Spannend weekend voor sportminnend Groningen

Sportminnend Groningen staat aan de vooravond van een spannend weekend. Zo maken de basketballers van de GasTerra Flames kans om hun landstitel te prolongeren en moet FC Groningen zondag in de Euroborg alles op alles zetten om nog Europees voetbal binnen te halen. Beide ploegen moeten daarvoor een bijzondere prestatie neerzetten. FC Groningen begint met een 5-1 achterstand en de Flames moeten in twee dagen ook tweemaal winnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

FC Groningen heeft nog een minieme kans om Europees voetbal binnen te slepen. Donderdag verloor de ploeg van Pieter Huistra kansloos met 5-1 van ADO Den Haag. De Groningers moeten zondag in de Euroborg minimaal vier doelpunten maken, waarbij moet worden aangetekend dat het Groningse doel schoon moet blijven. Een haast onmogelijke opdracht. Mocht de FC dat wonderwel lukken, dan wordt de ploeg nog diezelfde avond gehuldigd op de Grote Markt.

De basketballers van GasTerra Flames zijn al weken verwikkeld in een hevige strijd met Zorg en Zekerheid Leiden om de landstitel. In de best-of-seven serie staat Leiden nu op een 3-2 voorsprong. Een met 4300 toeschouwers bomvol Martiniplaza moet de Flames zaterdagavond bij de zesde wedstrijd naar een overwinning schreeuwen, want anders zijn de Leidenaren dan al kampioen en dan mogen ze het netje van de één van Groningse baskets afknippen, een vernederend kampioensritueel. Bij winst verplaatst het hele circus zich zondag naar Leiden voor de zevende en beslissende wedstrijd. In de Vijf Mei-hal is plaats voor 2000 toeschouwers. Zo’n tweehonderd Groningers zijn verzekerd van een kaartje om hun helden aan te kunnen moedigen.

Zowel NOS Studio Sport als RTV Noord zenden deze eventuele finale live uit op tv. Mochten de Flames hun landstitel prolongeren, dan wordt de ploeg maandag gehuldigd op de Grote Markt.