nieuws

30 okt 2007, 14:02

SP wil in debat met stad over functioneren collegedeelname

De SP gaat de komende maand intensief in gesprek met de Groningse bevolking over de ervaringen met de eerste anderhalf jaar deelname aan het college van burgemeester en wethouders door de partij. Onder het motto NU U wil de SP de visie van veel stadjers verzamelen op haar bijdrage aan het gemeentebestuur, en daarover het debat aangaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De aftrap van de campagne is afgelopen vrijdag gegeven op een goed-bezochte ledenbijeenkomst waar de opbrengst van de collegedeelname centraal stond. De komende weken verspreidt de SP in de hele stad een krant waarin de wethouders aan het woord komen en waarin de lezer nadrukkelijk opgroepen wordt zijn mening te geven via een bon of per e-mail. Ook zullen SP’ers te vinden zijn bij winkelcentra en in de binnenstad om daar het gesprek aan te gaan.

Afdelingsvoorzitter Manja Smits: ‘Vorig jaar maakten we de overgang van oppositiepartij naar onderdeel van het bestuur. Dat betekende een hele verandering en we zijn er erg benieuwd naar hoe de mensen in de stad dat ervaren hebben. Daarom verspreiden we de krant met de oproep en stappen we ook naar de mensen toe: in een aantal wijken bellen we huis-aan-huis aan en vragen we de mening over anderhalf jaar SP-wethouders. Op 27 november sluiten we de campagne af met een openbare avond waar de wethouders reageren op alle reacties en in discussie gaan met de aanwezigen.’

Om te stimuleren dat veel mensen hun mening geven, verloot de SP een prijs onder de binnenkomende reacties: een avond uit eten met tien personen in restaurant Shu Fu State.