nieuws

31 mrt 2009, 09:09

SP: ‘Gedeputeerde Marc Calon heeft onder een steen geleefd of liegt zelf’

De Socialistische Partij (SP) vindt dat gedeputeerde Marc Calon ófwel zelf liegt. Ofwel onder een steen heeft geleefd. Dat schrijft het Groningse gemeenteraadslid Eelco Eikenaar in zijn DSG-weblog naar aanleiding van een interview met gedeputeerde Marc Calon gisteren in de Groninger Internet Courant. Daarin kritiseert Calon de SP omdat die partij fel tegen de verkoop van aandelen Essent aan RWE is. ‘De SP heeft in mijn ogen recht van spreken!’, zegt Calon. ‘Dat is een partij van oud-communisten en Marxisten en die partij is consequent. Ze streven naar een terugkeer naar de jaren vijftig, en dan begrijp ik ook wel dat ze tegen de verkoop van de aandelen aan RWE zijn’. De SP is het daar niet mee eens.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sociaal-democratie

''Werkelijk belachelijk. (...) Ons nationalisme in de schoenen schuiven? Dan heb je op de lagere school waarschijnlijk nooit een voldoende voor geschiedenis gehaald. Het is namelijk een standpunt dat prima in de sociaal democratie past. Sterker het zou het standpunt van een sociaal democraat moeten zijn. Calon, lid van een partij die zich sociaal democratisch noemt, heeft zelf weinig met diezelfde sociaal democratie.

Voorliegen?

Sterker hij vindt dat de SP de boel bedondert. ‘In de kern gaat het er om dat we door de gemeenschappelijke handel in Europa het met z’n allen beter kunnen krijgen. De SP wil het volk voorliegen dat wij in Nederland alles zelf wel kunnen regelen, maar dat is een utopie’ zegt Calon.


Nee Marc Calon, het geloof in de markt is een utopie. Als je nu, in tijden van economische crisis, mensen nog steeds voorhoudt dat de markt wel de oplossing is voor zoiets belangrijks als de energievoorziening, dat de energievoorziening dan beter gegarandeerd is en de tarieven er lager door zullen worden. In dat geval lieg je zelf. Of je hebt onder een steen geleefd. Dat laatste zou kunnen want Calon lette immers ook al niet op bij geschiedenisles’.

Meer politieke blogs:

www.dsg.nl