nieuws

07 mei 2002, 00:12

SNN: 'Geen reden voor onderzoek subsidie Jorritsma'

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) ziet vooralsnog geen reden om de subsidietoekenning aan het Jorritsma-bouwconcern te onderzoeken. ,,We duiken niet het archief in om de stukken nog eens te bekijken'', aldus een woordvoerder zaterdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een artikel in Algemeen Dagblad heeft het familiebedrijf Jorritsma geprofiteerd van een subsidie voor de bouw van een hotel. In het bericht staat dat de minister van Economische Zaken Jorritsma de schijn van belangenverstrengeling op zich heeft geladen.
Bovendien is volgens de zegsman sprake van een ,,normaal'' subsidiebedrag, 1,6 miljoen gulden, aan het Jorritsma-bedrijf. Daarnaast worden alle subsidies beoordeeld door een toetsingscommissie, waarin het ministerie van Economische zaken en de drie noordelijke provincies zijn vertegenwoordigd. ,,Waarna alle papieren nog eens naar Brussel gaan voor controle.''
Volgens de zegsman zal de Jorritsma-kwestie zeker wel ,,onderwerp van overleg'' zijn komende week bij het Samenwerkingsverband. Het SNN beoogt de economie in Friesland, Groningen en Drenthe te stimuleren. Belangrijke criteria betreffen volgens de zegman bijvoorbeeld de vraag hoeveel werkgelegenheid een project creƫert.