nieuws

30 dec 2009, 08:08

Snelste schaatsers van Nederland in januari naar Groningen

De stofwolken van het Olympisch kwalificatietoernooi zijn amper opgetrokken, maar de snelste schaatsers van Nederland richten zich alweer op het volgende topevenement. Dat is op zaterdag 9 en zondag 10 januari het AEGON NK Sprint in Sportcentrum Kardinge te Groningen. Stefan Groothuis en Margot Boer verdedigen daar hun titels.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schaatsliefhebbers kunnen bovendien in Kardinge ook nog genieten van de verrichtingen tijdens het Europees kampioenschap allround, dat gelijktijdig in het Noorse Hamar wordt gehouden. Na het NK kan er door de medewerking van AEGON op groot scherm worden gekeken. En ook verder is er voldoende vermaak in Groningen. Zo is er een DJ, zijn er steltlopers, teaseracties en is er voor de Groningse schaatsjeugd de mogelijkheid een meet and greet te winnen met de schaatstoppers.

De wedstrijden beginnen op beide dagen om 11.00 uur. Toegangskaarten zijn te bestellen via het online ticketsysteem van de KNSB en op wedstrijddagen zijn de kassa’s van het sportcentrum geopend voor de verkoop van toegangskaarten. Kijk voor meer informatie en het volledige persbericht op www.kardinge.nl of op www.knsb.nl.