Nieuws

Snelle tijden bij Plantsoenloop; groeiend aantal deelnemers

De Plantsoenloop is ondanks het slechte weer een zeer groot succes geworden. Of misschien wel: juist dankzij het slechte weer. Want deze loop is echt een herfstige cross door een heuvelachtig parcours door de natuur en is daarmee totaal anders dan de 4Mijl, maar een even grote uitdaging. En even gezellig. Dat vonden ook bijna 2400 Groningers. Deze loop zit daarmee weer in een snelle lift omhoog, want na een wat kwijnend bestaan

Leestijd: 2 minuten

zorgt de organisatie – Topsport Noord Nederland, dat ook de 4Mijl organiseert – onder auspiciën van Stichting Atletiekevenementen Groningen (SAG) er voor dat deze loop aan een tweede jeugd is begonnen. De Groninger Internet Courant (GIC) was dit jaar ook een van de sponsoren.

Veel kinderen

In totaal stonden tegen de twaalfhonderd kinderen van zestien verschillende scholen aan de start voor de 1 en 2 km. Bijna twaalfhonderd wedstrijdatleten en recreanten volbrachten de 4 en 8 km over het heuvelachtige parcours.

Zes jarige zamelt 8000 euro in

De zes-jarige Storm Renk, die voor het Kinderkankerfonds Kika geld inzamelde, liep eerst mee met de 1 km om vervolgens een cheque te overhandigen aan Kika met het voorlopige bedrag van € 8.600,-.

Bij de GIC-wedstrijdloop over 4 km. werd Thijmen Kupers(12.26) uit Groningen eerste, gevolgd door Stefan Wessel(12.34) eveneens afkomstig uit Groningen. Op de derde plaats eindigde Yanick Akkermanuit Groningen in een tijd van 13.20.

Bij de vrouwen werd de uit Groningen afkomstige Monique Elfrink(15.12) eerste. Op de tweede plaats eindigdeJolien de Waarduit Glimmen in een tijd van 15.20. Anouk Trooster(15.45) uit Groningen eindigde op de derde plaats.

De GIC wedstrijdloop over 8 km is verrassend gewonnen door Wouter Ploegeruit Assen (25.20) die zijn plaatsgenoot, en winnaar van voorgaande edities, Olfert Molenhuis(25.26) zes seconden voor bleef. Als derde kwam Frank Blikslager(26.08) uit Groningen over de finish.

Bij de vrouwen was net als in 2011 Marieke Falkmann(29.28) uit Groningen de snelste vrouw van de dag op de 8 km. Jessica Oosterloo uit Enschede (30.55) behaalde de tweede plaats en op de derde plaats eindigde Marieke van der Vegtuit Groningen in een tijd van 32.09.