nieuws

31 jul 2010, 10:10

Snelle scooteraar veroorzaakt ongeval

Een 27-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag op de Regulusstraat in de stad aangehouden nadat hij gewond raakte bij een aanrijding met zijn bromscooter.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten zagen dat de man met een hoge snelheid aan kwam rijden vanaf de Pleidadenlaan. Vervolgens sloeg hij met gierende banden rechtsaf de Regulusstraat in. Één van de agenten gaf de man daarop een stopteken. De bestuurder gaf echter gas en reed recht op de agent af. Deze kon opzij springen, waardoor een aanrijding werd voorkomen.

De man raakte echter wel de spiegel van een geparkeerde auto en vervolgens een 22-jarige fietsster uit Groningen, die hierdoor op het wegdek viel. De 27-jarige verloor uiteindelijk de macht over zijn stuur, waardoor hij tegen een geparkeerde auto botste.

Hierop rende de verdachte hard weg, maar na zo’n tien meter zakte hij door zijn benen. De man is met knieklachten naar het ziekenhuis overgebracht.

Uit onderzoek bleek dat de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de bromscooter in beslag genomen.