nieuws

13 okt 2002, 00:12

‘Snelle begrafenis voor Groningse slachtoffers veerbootramp’

De lichamen van de twee Groningers, Roel en Lisette Arendshorst, die omkwamen bij de veerbootramp in Senegal moeten zo snel mogelijk geborgen worden. Dat vindt de gemeente Hardenberg, de plaats waar de ouders van het omgekomen tweetal wonen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester en wethouders van de gemeente vragen minister J. de Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken bij de regering van Senegal te pleiten voor een snelle berging van de slachtoffers. De lichamen van de broer en zus zijn nog niet gevonden. Dat is voor de ouders en andere naaste familieleden en vrienden een ondraaglijk lijden, omdat nog steeds niet op waardige wijze afscheid kan worden genomen van hun dierbaren, schrijft het college.
De twee slachtoffers groeiden op in Hardenberg en studeerden en werkten daarna in Groningen. Ze waren voor een vakantietrip naar Senegal gegaan.
Volgens de gemeente Hardenberg wordt berging van de slachtoffers bemoeilijkt doordat de veerboot naar de zeebodem is gezonken. Of er nog geborgen wordt, staat volgens de gemeente nog niet vast.
,,Het gemeentebestuur van Hardenberg is van mening dat om redenen van piëteit en rouwverwerking al het mogelijke in het werk moet worden gesteld om de lichamen van de slachtoffers zo snel mogelijk terug te geven aan de nabestaanden'', aldus de brief van burgemeester en wethouders.
De veerboot Joola kapseisde eind september bij hevige wind op de Atlantische Oceaan. Er waren 1034 mensen aan boord, in plaats van de 550 waarvoor op de boot plaats was. Het overgrote deel van de passagiers is omgekomen. President Wade van Senegal erkende eerder dat de overheid verantwoordelijk is voor de ramp.