nieuws

07 jan 2011, 11:11

Smink: intimidatie in PvdA over Forum

Groningse PvdA'ers die voorstander zijn van het Groninger Forum zijn door tegenstanders binnen de partij geïntimideerd. De intimidaties gingen zo ver dat zij zich bedreigd voelen, meldt oud-wethouder Willem Smink vrijdag. De Groningse PvdA-coryfee wil de kwestie aankaarten bij het afdelingsbestuur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Forum is een grootschalig nieuwbouwproject dat plaats moet bieden aan een vernieuwde bibliotheek, een debatcentrum, een bioscoop en horeca. De plannen houden bestuurlijk Groningen al maanden in de greep. Onlangs kwam het tot een crisis tussen de gemeente en de provincie. Een meerderheid van Provinciale Staten, onder wie een deel van PvdA-fractie, zag geen heil meer in het project. Daarop werd een toegezegde subsidie van 35 miljoen euro ingetrokken. Ook binnen de fractie in de gemeenteraad zijn de meningen over het Forum sterk verdeeld.


Smink wil niet zeggen wat er door tegenstanders is gezegd, wel dat er ,,terminologie is gebezigd die je niet voor mogelijk houdt''. Evenmin wil hij kwijt welke leden zijn geïntimideerd en door wie. De voorstanders zijn volgens Smink telefonisch benaderd. De oud-wethouder gaat ervan uit dat het afdelingsbestuur de tegenstanders zal aanspreken op hun gedrag.