nieuws

13 feb 2003, 00:12

Smartlappenfestival in Groningen: aanmelden kan al

Het Prinsentheater organiseert vrijdag 28 maart voor de 7e keert het Smartlappenfestival. De aanvang is om 20.30 uur in het Prinsentheater aan de Noorderbuitensingel 11.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Iedereen kan meedoen. De voorrondes zijn levensliedavonden voor en door iedereen. Elke act krijgt zo’n 10 minuten. Er is een publieksprijs en tevens worden de meest geschikte acts geselecteerd en uitgenodigd voor een optreden op de Dag van het Levenslied, op het Valkhof in Nijmegen op moederdag 11 mei 2003. Deze dag is in 20 jaar uitgegroeid tot een spektakel waar zo’n 15.000 mensen op afkomen.
Sentiment en persiflage zijn de belangrijkste kenmerken van het programma van de Dag van het Levenslied. De smart met een vette knipoog, maar niet zonder dat we toch geraakt worden door dat sentiment. Herkenbaarheid is dan ook belangrijk, maar dat betekent niet dat we uitsluitend bekende meedeiners hoeven te horen (mag wel). We zijn ook op zoek naar vernieuwende en verrassende keuzes in repertoire, in presentatie, in muzikale opvatting of een mix van dit alles. De presentatie is erg belangrijk, belangrijker nog dan het feit of het wel een “echte officiële smartlap” is. Daar zijn de discussies nooit over uitgewoed. Wij zijn op zoek naar mensen die het oer-Hollandse op een absurde manier op de hak nemen. Aanmeldingen voor de voorronde in het Prinsentheater moeten vóór 14 maart binnen zijn!