nieuws

08 aug 2012, 13:01

Slinkse wisseltruc in servieswinkel in Groningen

De eigenaresse van een luxe servieswinkel in de Oude Boteringestraat in Groningen werd dinsdagmiddag het slachtoffer van een slinkse wisseltruc

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een man en vrouw, beiden van middelbare leeftijd kwam de winkel binnen. Ze wilden een vaas kopen en dit voorwerp met een groot geldbiljet betalen. De vrouw kon dit direct wisselen, waarna zij in het kantoorgedeelte een envelop met geld ging halen.

Het duo liep met haar mee naar het kantoorgedeelte. Vervolgens werd de eigenaresse afgeleid, omdat de vrouw nog iets anders wilde kopen. Zij legde de envelop met geld weg en liep met de vrouw de winkel in. Op dat moment wist de man de envelop met geld weg te nemen. Ook het grote geldbiljet werd teruggepakt. Met een smoes verlieten de man en de vrouw de winkel.

Zij zouden binnen 10 minuten terugkomen. Toen dat niet gebeurde, ontdekte de vrouw dat haar envelop met geld was gestolen. De politie beschikt over een signalement van de man en de vrouw. De politie stelt een nader onderzoek in. Een zoektocht naar beide daders en een Burgernetactie bleef helaas zonder resultaat. De vrouw doet vandaag aangifte.