nieuws

15 jul 2010, 09:09

Slecht weer zet brandweer aan het werk; branden na blikseminslag

In woningen in Oude Pekela en Wildervank is gisteravond brand ontstaan na blikseminslag. Ook elders in de provincie moest de brandweer in actie komen als gevolg van het slechte weer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brand in een twee onder een kapwoning in Oude Pekela ontstond rond 20.30 uur. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer schaalde direct op naar middelbrand. Twee tankautospuiten uit Nieuwe- en Oude Pekela en een hoogwerker uit Hoogezand werden ingezet om het vuur te bestrijden.

Het dak is volledig door de brand verwoest. Beide woningen hebben enorme rook- en waterschade opgelopen en zijn voorlopig onbewoonbaar. De bewoners en hun huisdieren konden de woningen op tijd verlaten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

 

Ook in het dak van een woning aan de Th. Beckeringhstraat in Wildervank sloeg gisteravond de bliksem in. De brandweer uit Veendam had het vuur snel onder controle. De schade bleef beperkt tot de zolderverdieping.

In Hoogezand-Sappemeer moest de brandweer in actie komen voor het opruimen van een boom die op een auto en tuinhuisje was gewaaid. In Siddeburen moest een boom van de weg worden gehaald.